Järjestyssäännöt

Järjestyssäännöt

Yleistä
Vaikka Virtuaali-Finncon järjestetään täysin verkossa, kaikkien turvallisuuden ja viihtyvyyden takamiseksi tapahtuman aikana noudatetaan näitä järjestyssääntöjä sekä Suomen lakia. Yleisohjeena sanottakoon, että järkeä saa käyttää – sillä pääsee pitkälle.

Häirintä
Jokaisella tapahtumaan osallistujalla on oikeus nauttia tapahtumista ilman häirintää tai kiusaamista. Kaikenlainen häirintä onkin ehdottomasti kielletty tapahtuman virtuaalisissa ympäristöissä. Häirinnäksi luetaan muun muassa seksuaalissävytteinen puhe ja ehdottelu, sekä syrjintä tai ei-toivottu kommentointi henkilön etnisyyteen, seksuaalisuuteen, sukupuoleen tai ulkoiseen ominaisuuteen liittyen. Häirintä voi olla tahallista tai tahatonta, ja jokainen osallistuja määrittää itse, mikä hänestä tuntuu häirinnältä.

Osallistujilla on oikeus pyytää toisia osallistujia lopettamaan häiritsevä kommentointi tai pyytää moderaattoreita puuttumaan tilanteeseen. Mikäli häirintä ei kehoituksista huolimatta pääty, moderaattoreilla voivat estää henkilön keskustelusta kokonaan.

Ohjelmanumeroiden kommentointi ja keskustelualusta
Virtuaali-Finncon tarjoaa mahdollisuuden ohjelmien kommentointiin sekä tietyissä ohjelmanumeroissa kysymysten esittämiseen. Vaikka ohjelman katsominen ei vaadi kirjautumista, kommentointi vaatii kirjautumisen. Kaikki kommentit moderoidaan ennen julkaisua. Kommenttien ja kysymysten tulee olla asiallisia ja ohjelman aiheeseen liittyviä. Linkkien lisääminen kommentteihin ei ole sallittua.

Finncon tarjoaa myös mahdollisuuden yleisempään, tapahtuman teemaan liittyvään keskusteluun. Keskusteluun osallistuminen vaatii kirjautumisen. Keskustelussa tulee noudattaa näitä sääntöjä sekä keskustelualustan käyttöehtoja. Moderaattorien ohjeita ja kehotuksia tulee noudattaa.

Lopuksi
Näiden järjestyssääntöjen tarkoituksena ei ole estää tai hillitä hauskanpitoa tapahtumassa. Järjestyssääntöjen tarkoituksena ei kuitenkaan ole myöskään luetteloida kaikkia kiellettyjä asioita.